Rendőrségi felhívás: ne adjanak el babkonzervet a fiataloknak!

Érdekes felhívást tett közzé a Nyugat-Yorkshire-i Rendőrség a napokban: arra kérik a helyi boltosokat, ne adjanak el nagy mennyiségű szószos babot főként csoportba verődött fiataloknak.

Forrás: Shutterstock

Az óvintézkedések oka az, hogy mostanában divat lett ezekkel az élelmiszerekkel összemaszatolni a kiszemelt áldozatok otthonának bejáratát, autóját vagy más tulajdonát, kizárólag azért, hogy bosszantsák őket. A trend a TikTokon kapott szárnyra, azóta több videó is megjelent erről az "áldásos" tevékenységről.

A hatóságok arra is figyelmeztették a szülőket, hogy tartsák szemmel otthonuk konzervkészletét, és ha a dobozok száma hirtelen feltűnően megcsappan, vonják kérdőre gyermekeiket, illetve akadályozzák meg a #beanbanditz kihívás kivitelezését.

Amellett, hogy kifejezetten idegesítő reggel arra nyitni az ajtót, hogy a lábtörlő tele van pirosas-narancssárgás babhalmokkal, a hüvelyeseket a környék háziállatai is előszeretettel fellefetyelhetik, viszont az ő egészségükre nagy mennyiségben káros lehet ez az élelmiszertípus.