Nyelvtanulás Hete: ingyenes, színes programsorozattal várják az érdeklődőket

Szeptember 13. és 17. között a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének (NYESZE) tagiskolái idegennyelvi kávéházzal, teadélutánnal, próbanyelvvizsgákkal, nyelvi audittal, játékokkal és számtalan izgalmas offline, illetve online programmal várják a nyelvtanulókat Budapesten, Baján, Cegléden, Egerben, Győrben, és Szolnokon. A Nyelvtanulás Hetének rendezvényein ingyenes a részvétel.

Forrás: Shutterstock

Még mindig sereghajtók vagyunk Európában az idegennyelv-tudás tekintetében, de – a legfrissebb Eurostat adatok szerint – az elmúlt időszakban kicsit javult már a helyzet. Ez annak is köszönhető, hogy a NYESZE által ellenőrzött és minősített nyelviskolák szakmailag magas színvonalú online és személyes jelenlétű (kontakt) képzésekkel, vizsgafelkészítőkkel várják a nyelvtanulókat.

A kontakt, csoportos nyelvtanfolyamokat az elmúlt időszak hatására kiemelten igénylik a hallgatók, ami érthető, mert együtt tanulva erősebb a motiváció, többféle nyelvhasználati formával lehet találkozni és az órák is izgalmasabbak, mert számos feladattípus gyakorolható. Ráadásul a fix órarendi alkalmak rendszeres tanulásra ösztönöznek, miközben a hallgatók egymástól is tanulnak. Az már csak tényleg „hab a tortán", hogy ezekben a csoportokban új ismeretségek, barátságok köttetnek.

Természetesen az online tanulásnak is megvannak az előnyei és a NYESZE tagiskolái gyorsan és professzionálisan alkalmazkodtak a pandémia hatására megváltozott helyzethez is. Amennyiben a vírus miatt újra bezárások lesznek, akkor ezek az intézmények online is hatékony, megbízható oktatást nyújtanak majd.

A szeptember 13-án kezdődő ötnapos országos programsorozat célja többek között a nyelvtanulással és vizsgázással kapcsolatos tanácsadás, segítségnyújtás. Érdemes felkeresni a NYESZE honlapját, ahol információkat olvashatsz a rendezvényekről, a résztvevő nyelviskolákról, illetve az intézmények elérhetőségéről.

Forrás: 123RF / Roman Samborskyi

Kössük össze a kellemeset a hasznossal, akár komolyabb céljaink vannak a nyelvtanulással, akár ez csak szabadidős tevékenységként szolgál!

Köztudott, hogy a nyelvtanulás segít a kognitív készségek fejlesztésében, az agy frissen tartásában, de ahhoz sem férhet kétség, hogy a gazdaság újraindítását a nyelvtudással rendelkező munkaerő segíteni tudja.A NYESZE elnöke a nyelvvizsga-amnesztia kapcsán nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy az idegen nyelve(ke)t beszélő diplomás az egész ország érdeke. Ezért is örömteli, hogy a járványhelyzet ellenére nem csökkent a nyelvvizsgakedv, rengetegen gondolják úgy, hogy a nyelvtudás fontos, és értéket hordoz. Így minden jel arra mutat, hogy a közeljövőben a nyelvtudás tekintetében elkerülhetünk az EU utolsó helyéről – a Nyelvtanulás Hetének ez is kiemelt célja.