Ezentúl csak heti 3 óra gaming jár a kínai fiataloknak

A kínai Nemzeti Publikációs és Sajtóhivatal szigorított korábbi, 2019-es rendelkezésein, így mostantól az ország 18 éven aluli fiataljai csupán heti három órát játszhatnak online, azt is meghatározott idősávokban.

Forrás: Soumil Kumar / Pexels

Ha te is hardcore gamer vagy, bizonyára nehezen tudnád elképzelni az életedet ilyen spártai szabályozások mellett, de a kiskorú kínai állampolgároknak nincs más választásuk, kénytelenek lesznek beletörődni új sorsukba.

A Nemzeti Publikációs és Sajtóhivatal rengeteg szülői panaszt kapott a korábbi határozatokkal kapcsolatban, melyeket nem találtak elég szigorúnak, és féltették gyermekeiket a játékfüggőség kialakulásától vagy annak elharapódzásától.

Forrás: Shutterstock

A hivatal döntéshozói ezért új előírásokat léptettek érvénybe, melyek betartását rendszeresen ellenőrzik majd a szolgáltatóknál. Az új rendelkezések értelmében a helyi gyerekek és a 18 éven aluli tinik ezentúl csak péntek, szombat és vasárnap, továbbá ünnepnapokon este 8-tól 9-ig hódolhatnak netes játékszenvedélyüknek.

Míg a döntés egyik hivatalos célja az ifjúság testi-szellemi épségének, illetve a szülők felé tanúsított engedelmességének megőrzése volt, a Kínai Kommunista Párt a játékcégeknek is üzenni kívánt általa, mondván, a lehető legkevésbé szándékoznak kitenni fiataljaikat azoknak a hatásoknak, melyek véleményük szerint rossz irányba befolyásolhatják őket.