Hamarosan érkezik a humanoid Tesla-robot

Az új jövevény emberi testalkattal és arc helyett kamerákkal, illetve digitális kijelzővel áll majd gazdái rendelkezésére.

Elon Musk egy, a mesterséges intelligenciának szentelt exkluzív eseményen, az AI Day-en jelentette be vállalata következő nagy dobását. Azt ígérte, hogy az Autopilot rendszer segítségével jövőre megalkotják a Tesla Botot, mely alkalmas lesz minden olyan tevékenységre, melyeket mi általában unalmasnak, veszélyesnek vagy túl fárasztónak találunk.

Elmondása alapján a robot abszolút biztonságosan működik majd, és ha mégis homokszem csúszik a gépezetbe, könnyűszerrel elmenekülhetünk előle, hiszen csupán alig 8 és fél km/h-s sebességgel lesz képes futni. A Tesla elnöke azt is elárulta, hogy nem csak a csilliárdosok számára tervezik elérhetővé tenni a Tesla Botot, tehát lehet, hogy nem is kell már olyan sokáig várnunk az alábbihoz hasonló párbeszédekre:

– Te, Jolán, hol a bádogember?
– Kiküldtem meggyet magozni a teraszra!
– Rendben, csak szólj a szomszédnak, nehogy megint erre locsoljon!

A tervek szerint az új találmány nem csupán a házimunka elvégzésére lesz alkalmas, hanem idővel, a fejlesztéseknek köszönhetően barátként is funkcionálhat gazdája mellett.