Pep Guardiola nyomában egy katalán varázshelyen

Ha koktélszürcsölgetős, henyélős pihenés helyett aktív kikapcsolódásra vágysz, akkor Katalóniában járva irány az Ausztriát idéző nemzeti park, Aigüestortes.

Nem mintha kétségeim lettek volna, hogy szuper helyen jártunk, ám amikor megláttam, hogy Josep Guardiola Aigüestortesből posztolt, akkor még inkább éreztem: nem lőttünk mellé.

Végtére is, ha a világlátott katalán futballedzőt ide húzza a szíve a nyári pihenőjén, akkor egy külföldinek is érdemes megnéznie a varázslatos nemzeti parkot. Még akkor is, ha Spanyolországról többnyire a homokos tengerpart és a pálmafák sora jut az eszünkbe.

Az Aigüestortes egyébként a katalán szó, spanyolul Parque Nacional de Aiguas Tortas y Lago de San Mauriciónak nevezik Katalónia egyetlen nemzeti parkját. Sokkal közelebb fekszik a francia határhoz vagy Andorrához, mint Barcelonához, ám bőven megéri az útvonaltól függően három-három és félórányi autóutat.

Először is, ha már sétálunk-túrázunk néhány kilométert a meseszép rengetegben, akkor mintha nem is pusztán egy hegycsúcsra, hanem Ausztriába érkeznénk meg.

Forrás: Pixabay

Gyönyörű látvány, szelfikre kívánkozó tengerszemek sora vár, plusz lépten-nyomon csengővel a nyakukban angyali nyugalommal legelésző tehenekkel találkozunk. Akkor pedig végképp nem akartam hazatérni, amikor ivásra alkalmas forrást találtunk. A kövek közül olyan finom víz buggyant elő, amilyet még nem ittam Spanyolországban.

Forrás: Pixabay

Sajna elnéztük a tervezést, így rossz oldalról közelítettünk, és a távolság miatt egyszerűen nem érhettük el a legismertebb tavat, a névadó San Mauriciót. Szóval, aki a netes keresésben első szembejövő képre bök rá, és azt akarja látni, az tervezze meg jobban az utazást, és lehetőleg közelítsen például Espot városa felől.

Mi „beelőztük" Guardioláékat, de ti még járhattok a nyomában!