Klassz tengerparti fürdőhelyek Spanyolországban

Szikrázó napfény, bársonyos homok, tiszta tengervíz – Katalóniában szuper strandokon töltődhetünk fel a szeptemberi „újrakezdésre".

Ha már szeptembertől ismét az iskolapadokat koptatjuk, vagy az irodai széket üljük rongyosra, augusztusban igazán jár a pihenés. Nem gondolják ezt másként a spanyolok sem, ezért szívesen süttetik a hasukat a homokos tengerparton. Katalóniában járva Barcelona viszi a prímet, ám a metropolisz helyenként nem éppen tiszta vizű strandja mellett-helyett mutatunk három további szuper helyszínt.

Sitges

A korábbi nyugodt kis halászfalu Katalónia egyik legfelkapottabb kirándulóhelye lett, hiszen hangulatos szűk utcákon juthatunk le a festői tengerpartra.

A Barcelonától nagyjából 40 km-re fekvő Sitges-ben csaknem húsz napfényes-homokos, pazar strand várja a fürdőzőket, ha pedig már kellően kiszívott a nap, pálmafák alatt sétálhatsz, vagy beülhetsz valamelyik stílusos tengerparti bárba egy igazán spanyolos harapnivalóra.

Blanes

Tossa de Marhoz hasonlóan a Costa Brava egyik gyöngyszeme a Barcelonától hozzávetőleg 70 km-re lévő Blanes. A történelem itt is visszaköszön az épületekről, a köves utcákról ls régmúlt korok emlékeiről, no de ha nyár, akkor a homokos tengerpart a lényeg.

Márpedig strandokból akad nagyobb, frekventáltabb helyen fekvő, így jellemzően zsúfoltabb is, míg például a Sant Francesc kicsit kiesik a vérkeringésből, ezért nyugisabb.

Gavà

Azért ha körkérdést tennénk fel, hogy ki tud felsorolni három, a strandjáról ismert spanyol települést, Gavà valószínűleg nem sokszor bukkanna fel. Pedig csupán 20 km-re fekszik Barcelonától, a tengervíz pedig tisztább, mint a katalán nagyvárosban.

A homokos tengerpart kellemesen hosszú, nem túl széles, és fő erénye, hogy elkerülik a tömegek. Hétköznap még a főszezonban is egész könnyen találunk helyet a törölközőnek és parkolóplaccot az autónak.