Egyetemre mész? Ezekkel a költségekkel biztosan számolnod kell

Felvettek az egyetemre, a család boldog, ám egy nappali tagozatos egyetemistának kiadásai, a tanulásnak közvetlen és közvetett költségei is vannak. Szóval számolásra fel!

Az oktatás még el sem kezdődött, de máris a nyakadon vannak a mindenféle beszereznivalók költségei, na meg az a bizonyos gólyatábor, amit jelen állás szerint végre meg is lehet tartani.

Nem adják ingyen,

30-40 ezer forinttal - és egy rakás élménnyel - kell számolnod, ha ott akarsz lenni az első egyetemi bulin.

Otthon laksz majd a szüleiddel? Ha abban a városban van az egyetem, ahol élsz, vagy másikban, de a napi utazás nem megterhelő, nem vesz el sok időt a napból, akkor ez a legkézenfekvőbb és legkényelmesebb megoldás. Ám, ha messzebb kellene utaznod, akkor a jó választás első körben a kollégium, ha pedig nem jutott hely, akkor az albérlet. Minél előbb állsz neki a keresésnek, annál olcsóbban megúszhatod. 

A kollégiumi szobát 10-20 ezer forintból megúszhatod, az albérlet viszont már egy jóval magasabb költséget jelent, a rezsivel együtt akár havi 100 ezer forintot is ki kell rá adnod.

És akkor még ott van a fénymásolás, szakirodalom és a tanulás sok más költsége mellett az étkezés, és ne feledkezzünk meg a szórakozásról sem, hiszen az is nagyon fontos és szükséges is!

Ezzel szemben milyen bevételekre számíthatsz?
Az Unilife cikkében minden a bevételekkel-kiadásokkal kapcsolatos infót megtalálsz.