Szemtelenül fiatalon Tokióban

Elkelt az ötkarikás játékok első aranyérme Tokióban, de az esemény legifjabb versenyzőjét is láthattuk már. Kitalálod, hogy hány éves? Egy kis segítség: a fiatalok ennyi idősen általában a nyári szünetet élvezik.

A látványos nyitóünnepség óta folyamatosan zajlanak a versenyek Tokióban, és több érmet is kiosztottak már a különböző sportágakban. Hogy milyen versenyszámok vannak az ötkarikás játékokon? A nyitány során is találkozhattak már velük a nézők, hiszen a műsor részét képezték az emberek által megformált, élő piktogramok. Az biztos, hogy a kreativitás határtalan.

A 2021-re halasztott esemény első aranyérme Kínába vándorolt, miután Qian Yang bizonyult a legjobbnak a női légpuskások között. A csupán 21 éves Yang a döntőben orosz és svájci ellenfeleit múlta felül, hogy a dobogó legfelső fokára állhasson. 

A legtöbb 12 éves ilyenkor általában élvezi a nyári szünetet, nagyokat bringázik vagy éppen strandol a családdal és a barátokkal. De nem Hend Zaza!A szír származású asztalitenisz játékos alig 12 évesen és 205 naposan állt oda ütővel a kezében az asztal mögé. Ezzel ő a tokiói ötkarikás játékok legfiatalabb résztvevője, és bár vereséget szenvedett az első mérkőzésén, mindenképp elismerésre méltó, hogy ilyen fiatalon kijutott az olimpiára.

A japán származású Naomi Osakát érte a feladat, hogy meggyújthatta az olimpiai lángot a nyitóünnepség alatt. A négyszeres Grand Slam győztes teniszező a megtisztelő feladatot a közösségi oldalán a legnagyobb sporttal kapcsolatos elismerésnek nevezte, amit valaha kaphatott.