Három szuper étterem Barcelonában

Általánosságban is elmondható, hogy nehéz igazán rosszat enni Barcelonában, most pedig mutatunk három különböző stílusú éttermet, amelyekkel biztosan nem fogsz mellé.

Az étkezésnek már-már külön kultúrát teremtő spanyoloknál – és e szempontból mindegy, hogy Katalóniában, Baszkföldön vagy az ország más részén járunk – lépten-nyomon szuper éttermeket találunk, de még a nem különösebben elegáns helyeken is jó eséllyel lapátolhatunk be egy finom és teljesen korrekt menüt. Következzen három hely, ahol nem marad üres a gyomrunk!

Kiosko Universal

Legyen bármilyen közhelyesnek tűnő vagy „turistás", a La Rambláról nyíló Mercado de la Boqueria alapból kötelező program a Barcelonában járónak, ha pedig finom falatokra vágyunk, a Kiosko Universalban bizonyára találunk kedvünkre valót. Szokás szerint elképesztően barátságos a kiszolgálás, hangulatos körbeülni a pultot, hogy aztán a szemünk láttára készüljenek el a tányérunkra kerülő fogások, és persze a halak frissességéhez és minőségéhez sem fér kétség.

La Llama

Ennél jóval eldugottabb helyen található a La Llama nevű étterem, amely többnyire mégis tele van, annál jobb ajánló pedig nem is kell egy étteremnek, mint hogy a helyiek rendszeresen látogatják. Szuper húsok, autentikus halas fogások, tartalmas ételek, finom borok, lefegyverzően kedves kiszolgálás, még akkor is, ha esetleg a spanyol ismerete nélkül hiányzik a közös nyelv.

Parking Pizza

Ilyen, amikor az egyedi elgondolás a maga műfajában tökéletes minőséggel párosul, avagy nem kell Olaszországig utazni egy finom pizzáért. A Parking Pizzát tényleg egy garázsból alakították ki, így a helyszín eleve különleges körítést ad, de semminek sem kell vagy szabad elvonnia a figyelmet a finom pizzáról. A szarvasgombás-sajtos darabért rendszeres vendégek leszünk...