Az utazás evolúciója

„Sietnem kell és túl nagy az autós forgalom...ma inkább motorral megyek" - szoktuk hallani olyan ismerőseinktől, akik mindkét közlekedési eszközzel rendelkeznek. De hogy jutottunk el egyáltalán idáig, hogy ilyeneket használhatunk és így válogathatunk?

Földön, vízen, levegőben

Ha utazásra gondolunk, sokaknak csak a földi gépjárművek jutnak eszükbe (azon felül is sokszor a gépjárművek), pedig manapság a 21. században, már könnyen élvezhetünk vízi utakat is, és akár a levegőbe is repülhetünk könnyedén.

Nem csak forgalmi eszköz, hanem szórakozási is

Gördeszkával, és biciklivel, nem csak egyik helyről a másikra tudunk eljutni, hanem könnyen elszórakoztathatjuk vele magunkat, és társainkat is. Nem egy ember van, aki hobbiként űzi ezt, és sportot is csinál belőle. De nem csak ezeket hozhatnánk fel, hanem a légi közlekedés egyes típusait is, mint például a repülést vagy a siklóernyőzést is akár. Természetesen az autós lehetőségekről, mint például a túraautózásról nem is beszélve.

De mekkora a választék?

Maga a közlekedési rendszerünk négy részből áll: szárazföldi (közúti és vasúti), vízi, légi és űrhajózási. Mindegyik kategórián belül több minden is létezik már nem csak klasszikus, de elektromos formában is.

Környezetvédelem

Manapság, a globális felmelegedés korszakát élve egyre fontosabba a környezet védelme és a tudatosság a Földünk megóvása érdekében, beleértve ebbe a forgalmat is. Erre odafigyelve, és a fenti bekezdést is figyelve, ma már például minden autógyártó odafigyel arra, hogy hibrid eszközöket is gyártson a levegő szennyezés megállítása érdekében.