13 éves lányaként ment suliba a 30 éves anya, csak nap végén bukott le

A maszkos időszak kiváló lehetőséget biztosított a texasi Casey Garcia számára, hogy tesztelje egy kicsit a helyi iskolák biztonsági rendszerét. Mondanunk sem kell, a gyerekek épségéért felelős illetékesek oltári nagyot buktak a kísérlet során.

Garcia egy reggel tinilánynak öltözve indult el gyermeke sulijába, ahol a belépésnél kizárólag személyi számot és egy aláírást kértek tőle, majd be is engedték. A nő egész nap videózott a telefonjával, ami miatt többször rá is szóltak, az viszont elkerülte a tanerők figyelmét, hogy nem is egy diákot intenek jobb magaviseletre.

A legpofaszakasztóbb talán az volt, hogy az ebédlőben Casey le is vette a maszkját, de még így se tűnt fel senkinek, hogy nem a lánya, Julie üldögél az asztalnál. Az anyukát végül egy tanár butatta le az utolsó óra előtti szünetben – ennyi idő egy iskolai lövöldözőnek arra is elég, hogy egy egész kerületet kiirtson, nemhogy egy épületnyi diákot.

Az iskola vezetősége rendőrt hívott Casey-re, akit végül majdnem kétmillió-ötszázezer forintnak megfelelő összegért bocsátottak szabadlábra. Mindezt azért, mert bebizonyította, hogy fabatkát sem ér az intézmény biztonsági rendszere, és gyakorlatilag bárki besétálhat, aki nem hetvenévesnek néz ki.

A San Elizarió-i iskolakerületi főfelügyelő, Jeannie Meza-Chavez a történtekre reagálva biztosította a sajtót és a helyieket arról, hogy mindenképpen felülvizsgálják a fennhatóságuk alá tartozó intézmények biztonsági rendszerét és protokolljait, valamint törekszenek arra, hogy a lehető legjobb környezetet teremtsék meg diákjaik számára a tanuláshoz.