Nézegessünk apró, épített világokat!

A terepasztal és a babázás jó móka a gyerekeknek. A makettezés már komolyabb feladat, kiváltképp, ha minden részlet pontosan úgy készül, ahogy az életben is. 

Ez MCkook csatornáján is jól látszik:

 Egy teljes menüt elkészíteni a minikonyhában viszont már egészen lenyűgöző! Jenny tortát díszít, szendvicset csinál úgy, hogy eszközeinek mérete nem érik el a két centimétert. 

Ebben a videóban például a macskája is besegít a mikroreggeli elkészítésében:

A japán Mozu konnektorok üregébe épít csöppnyi szobákat. Minden részletre figyel! Egy elhagyott zokni itt, egy üres üdítős palack ott és olyan élethű tereket kapunk, mintha épp csak az imént szaladt volna ki a lakás tulajdonosa egy pillanatra:

Ez az iroda akármelyik alagsorban lehetne. Néhány dobozt épp most hozott a futár, a pontos időt egy kabátgomb mutatja, a monitor oldalára ragasztott emlékeztetők pedig a legsürgősebb teendőkre figyelmeztetnek:

A brit street art egyik legkomolyabb képviselője Slinkachu. Mini figuráival az emberi gyarlóság sokféleségére mutat rá szórakoztató formában. Általában a leghétköznapibb szituációk szolgálnak egy-egy jelenet alapjául. Szívesen használ szemetet, kátyút és ételmaradékot.

Egy kiállításon például a hanyagul otthagyott táska belsejében nézhettek körül a mini érdeklődők.

A művész Budapesten is járt.

Egyik kedvenc gyerekfilmem a Drágám, a kölykök összementek! Érdekes gondolatkísérlet volt már régen is, hogy milyen lenne a saját szobám, ha megváltoznának az arányok.
Úgy tűnik, ez mindig foglalkoztatta az emberiséget.

A fennmaradt, régi mesék, mondák közt ott van Babszem Jankó, Hüvelyk Matyi, Pöttöm Panna, Nils Holgersson - kis hősök, akik méretükből adódóan nehezebben érvényesültek a nagyok világában.