Mondd meg mi a kedvenc színed, s megmondom ki vagy

A kedvenc színt kiválasztani nem könnyű, mert a döntést a pillanatnyi érzelmi állapot is befolyásolja. Ám mégis van olyan szín, amit a legjobban szeretsz. Elég csak benézni a ruhásszekrénybe, máris kiderül, hogy melyik számodra az igazi. A választásod pedig sok mindent elárul rólad.

Forrás: 123RF/Kesu/Lukas Gojda

A színeknek ugyanis van üzenete. Már-már közhely, de igaz a jól ismert mondás: "Ruha teszi az embert", hiszen a megjelenésed mindig kelt valamilyen benyomást azokban, akikkel találkozol, a  másik emberre gyakorolt hatás pedig jelentősen függ a ruhád színétől.

Max Lüscher svájci pszichológus fedezte fel, hogy a színek nyelve az önkifejezés egyik eszköze. A kedvenc szín árulkodik az ember személyiségéről és az éppen aktuális lelkiállapotáról.

 

Forrás: FilmMagic/2019 Taylor Hill/Taylor Hill

A harmonikus zöld

Ez a szín nem csak Selena Gomez kedvence, a néhai amerikai elnök George Washington is a zöldet szerette a legjobban. A zöld az önbizalommal teli ember színe, aki optimistán tekint a jövőbe, ám a változást mégsem kedveli, biztonságot jelent számára az állandóság. Ha ezt a színt viseled, harmóniát és nyugalmat sugárzol a környezeted felé.

 A fenséges lila

A híresen szép, Sisiként ismert Erzsébet királynénk kedvenc színe, a lila eleganciát árasz. A rengetegféle árnyalattal rendelkező szín kedvelője rejtélyes és maga is vonzódik a titokzatos dolgokhoz, mély intuícióval rendelkezik és érzékeny is. Ha drámai hatást akarsz gyakorolni a környezetedre, viselj lilát!

 Az idilli kék

A nyitott és másokat elfogadó kék-rajongó egyszerre érzékeny és empatikus. Összhangban van önmagával, a nyugodt életet kedveli. Ha kékben jelensz meg, ilyennke látnak majd a többiek.

A vidám sárga

Jókedvű és optimista vagy, folyton az újat keresed, a jövőt fürkészed? Fogadni mernék, hogy a sárga a kedvenc színed! Eltaláltam? :) 

 

Demi LovatoForrás: NBCU Photo Bank via Getty Images/@richpolk/Rich Polk

A vibráló piros

Demi Lovato egyik kedvenc színe a piros sokat mond a sztárról, aki tele van energiával, szinte fáradhatatlan. Erős akarattal lát neki az előtte álló feladatnak, s lelki szemei előtt már a sikert is látja. Nem riad meg attól, ha küzdenie kell a céljaiért, hiszen hódításra termett.

Sandra BullockForrás: FilmMagic/2015 Taylor Hill/Taylor Hill

 A harcos fekete

Kemény és határozott, egy igazi harcos a fekete szín embere. Az elveit sohasem adja fel, az utolsó pillanatig küzd értük. A fekete szín erőt és egyben eleganciát is sugároz. Talán ezért is szereti annyira Sandra Bullock is.

Neked melyik a kedvenced?