A Vasember mindig tud lepetést okozni

A hollywoodi színészek közül néhányan kipróbálták magukat énekesként is. Robert Downey Junior is közéjük tartozik.

Már gyermekkorában színész akart lenni. Ötévesen megkapta első szerepét, és alig volt húszéves, amikor a Saturday Night Live-hoz csatlakozott. Életében voltak azonban mélyebb hullámvölgyek. Drogfüggősége miatt megjárta a poklot, többször került emiatt börtönbe és elvonókúrára is. Ám végül eldöntötte fordít az életén, és ennek véget vet.

A múltját végérvényesen maga mögött hagyta, s ezzel újraindult a színészi karrierje is. 2008-ban megkapta a zseniális tudós, Tony Stark szerepét a filmvásznon, azóta ő a Vasember, aki páncélját magára öltve, emberfeletti képességekre tesz szert, és szuperhősként rendszerint megmenti az emberiséget.

Forrás: Fórum Hungary


Robert Downey Junior a magánéletében is szeret más bőrébe bújni. Már 2004-ben kipróbálta magát énekesként, és kiadott egy albumot The Futurist címmel. Így érthető, hogy nem volt tőle idegen, hogy nyolc évvel később New Yorkban énekkel köszöntse barátját, az akkor 60. születésnapját ünneplő Sting-et. A színész és az énekes együtt adta elő a Driven To Tears című dalt, Sting egykori Grammy-díjas együttesének, a The Police-nak a slágerét.

A duett hatalmas sikert aratott, a jóképű és tehetség színész láthatóan otthonosan mozgott a színpadon, az előadása és a hangja pedig a megtévesztésig hasonlított Stingéhez. A Vasember számára tényleg nincs lehetetlen. Ha kell, kiáll a színpadra és énekel, nem is akárhogy.