Van egy perced? Mindjárt karácsony!

Hanna azon stresszel, hogy még csak november, de már elkapkodták a kiszemelt nyuszi- és rókafüles üveggömbjeit az Ikeából. Ő már csomagol, nálam még a nem létező lista is üres.

- Kész vagyok mindennel! Mindenkinek meg van az ajándéka! Neked is olyan szuper dolgot vettem, szerintem nagyon fogsz örülni!
- Könyörgöm, tegyük le, és hívj vissza januárban...
- Ünneprontó...

Fotó / 123RF

- Semmi bajom a karácsonnyal, imádom, szeretem, jelen pillanatban csak veled van problémám. Szerintem már októberben kész voltál, mint mindig, és most megint belém teszed az ideget, hogy én még csak az ötletek és elképzelések szintjén vesztegelek.
- Akkor inkább magadra haragszol! De nyugi, csak most csomagoltam be, mert végre lehet szép papírokat is kapni.
- És karácsonyig ott állnak glédában a kis dobozaid átkötött masnival, szalagokkal a sarokban? Irigylem a lakásod minden felesleges négyzetméterét! Különben is, nem haragszom én senkire, csak érzem, ahogy nő a kereskedelmi nyomás. Venni kell valamit, mert karácsony van, lesz, hamarabb, mint gondolnánk. Lehet listát írni nevekkel, a B oszlopban pedig részletezni melléjük az egyre rosszabb ötleteket.

- Na látod, ezért veszek meg én mindig mindent akkor, amikor meglátom, és eszembe juttok róla, így mindig személyes. Erre használom egész évben a szekrény tetejét és az ágy alját. Mindig ugyanazokat az embereket ajándékozom, így nincs stressz, készen állok, felőlem akár holnap is lehet karácsony. Gondolom, akkor ne most tegyem hozzá, hogy a születésnapi meglepetésed is itt lapul egy ideje.
- Azért csak óvatosan a hidegvérrel, a szokásos évi dekorációs szorongásod nem tudod júliusban csillapítani. Ezek a szezonálisan hozzáférhető álmos manók és világítós rénszarvasok nem nagyon szerepelnek a nyári outletben.
- Ne is mondd! Vannak nálam rosszabbak! Már most alig lehet kapni valamit. A globálisan cuki dolgok szerintem el sem jutnak a polcokig. A karácsonyi kommandó túszul ejti az árurakodókat még a raktárban, aztán kifosztják őket a nép nevében.
- Erről gondosan fantáziáltál már...

- Csak egy napot vártam, mert dolgoznom kellett. És mi lett a vége? Elfogyott, nem tudják mikor lesz, lehet nem is lesz, a szállítás, a covid, az alapanyag, a fekete péntek szombat vasárnap, a kuponnapok, borzasztó...
- Őszintén sajnálom
- Nem is igaz...
- Őszintén, mert ismerlek; sajnálom, mert szeretlek.
- Csak az ajándékodra hajtasz, tudom ám.
- Ölni tudnék egy tusfürdő szettért ajándék neszesszerrel.