Találd meg önmagad: A Myers-Briggs-típusindikátor

Mutatok egy menő személyiségtesztet, ami nem csak szórakoztató, de totálisan megmutatja ki vagy! Nem, ez nem egy újabb bullshitek és semmitmondó tesztek táborát gyarapító időpocsékolás. Az analitikusok közé tartozol? Esetleg diplomata vagy? Netán az őrök vagy felfedezők csoportját gyarapítod? Máris kiderül!

 

Mi az MBTI?Ha azt gondolnád, hogy ez is egy újabb, értelmetlen kattintgatós teszt, akkor rossz úton jársz! A személyiségteszt elődjét ugyanis a méltán híres Carl Jung dolgozta ki, ellenben a korai stádiumban lévő kategóriák leegyszerűsítőnek és sztereotipizálónak hatottak. Ezen változtatott egy pszichológus páros, Briggs és Meyers, akik négy dimenzióba helyezték a koncepciót, ezzel megalkotva egy kifinomult, magunk megismeréséhez egyre közelebb juttató tesztet.

Forrás: 123rf.com

Hogyan működik a tipizálás?

A teszt élethelyezeteket soroltat fel, a válaszadó pedig besorolhatja magát egy hétfokú skálán. A lehető legkülönféléb szituációkon keresztül vizsgál minket, majd négy kategóriát különböztet meg. Felméri introvertált, vagy extrovertált személyek vagyunk-e, inkább a tapasztalat, vagy a megérzés az, amire alapozunk egy döntésnél. Vizsgálja, hogy racionálisak, vagy emocionálisak, gyakorlatiasak, vagy inkább analitikusak vagyunk-e.

Azonnal tudni szeretnéd melyik típusba tartozol?Semmi akadálya, a teszt ugyanis magyar nyelven is bárki számára elérhető. A kitöltés körülbelül tíz percet vesz igénybe, az elemzés azonban két oldalas is lehet, és olvasás közben egyre többször hangzik majd el a szádból, hogy „Ó, tényleg ilyen vagyok!"

Válaszolj őszintén és ismerd meg önmagad!