Recept - Könnyű őszi padlizsánkrém

Bár boltban is beszerezheted, a legjobb otthon elkészíteni a jó kis krémes, tápláló és isteni finom padlizsánpástétomot, mely jól illik a pirítóshoz, a puffasztott rizshez, az extrudált kenyerekhez és a különféle krékerekhez is.

Forrás: Shutterstock

Hozzávalók 

1 db padlizsán, 100 g majonéz, 1 gerezd fokhagyma, só

Elkészítés

  • 170 fokra előmelegítjük a sütőt.
  • Villával megszurkáljuk a padlizsánt, a meleg sütőbe helyezzük és kb. 1 órán át sütjük.
  • Hagyjuk kihülni!
  • Apróra vágjuk a padlizsánt és egy villa segítségével összenyomkodjuk.
  • Majonézzel, sóval és fokhagymával ízesítjük.
További fitt receptekért böngéssz a Sport's Life egészségtárában!