Mi a megoldás, ha nem szeretsz vizet inni?

Egy egészséges felnőtt szervezetnek naponta nagyjából 2,5-3,5 liter folyadékra van szüksége, ami természetesen magába foglalja az ételekkel bevitt nedvességet is.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/mediaphotos/Mediaphotos

Bár a lehető legtermészetesebb és legtisztább italunk a friss víz, sajnos sokan nem szeretik, és ennek általában az az oka, hogy hozzászoktak az ízesített vagy cukros italokhoz. Szerencsére léteznek egészséges alternatívák, melyek nemcsak az ízlelőbimbóknak kedveznek, de plusz tápanyagokkal is ellátják a szervezetet.

Forrás: Shutterstock

Kókuszvíz

Nem egyenlő a kókusztejjel, és erőteljes kókuszíze sincs. Ez nem más, mint a kókuszdió belsejében lévő tiszta folyadék, amit a természet izotóniás italaként is emlegetnek, hiszen tele van nátriummal, káliummal, magnéziummal, kalciummal és vitaminokkal.

Forrás: Shutterstock

Tea ízesítés nélkül

Rengetegféle tea alkalmas arra, hogy ízesítés nélkül fogyaszd őket. Igyekezz enyhébb ízű, de mindenképp koffeinmentes fajtákkal próbálkozni! Ha nagyon muszáj, mézzel, vagy más természetes finomsággal édesítsd az italt!

Ha kíváncsi vagy a többi alternatívára és szeretnél hasznos tippeket memorizálni folyadékfogyasztásod növelése érdekében, irány a Sport'sLife cikke!