5 tipp, milyen felszerelést szerezz be, ha sikerült rávennünk a túrázásra

Túraötleteket kezdőknek és haladóknak is adtunk már, sőt, a kerékpárosokról sem feledkeztünk meg. Ám azt mindenképpen tudnod kell, hogy a túra nem egy nagyobb séta, ha jól akarod érezni magad, fájdalomentesen szeretnéd végiggyalogolni az utat, akkor az elhatározáson és a kitartáson kívül szükséged lesz még néhány dologra. A Gyógyzóna cikkéből most megtudhatod, hogy a tőlünk kapott tippek megvalósításához milyen felszerelést szerezz be. 

Azt már elég jól kiveséztük, miért jó túrázni, milyen pozitív egészségügyi hatásai vannak, nem beszélve arról, hogy egy jó csapattal tölteni az időt, kimondottan lélekemelő. Arról viszont még nem ejtettünk szót, hogy mennyire nem mindegy, mit húzol a lábadra egy jó 10-20-40 kilométerhez, vagy, hogy milyen hátizsákkal érdemes nekivágnod az egésznapos gyaloglásnak. 

Egy jó túrabakancs alap. Nem sportcipő, nem futócipő, még csak nem is egy most divatos gyaloglócipő, hanem jó minőségű, vízálló, kényelmes, a bokádat stabilan tartó, kimondottan gyalogtúrákra kifejlesztett lábbeli. Ne spórolj rajta, mert nem leányálom átázott cipőben, felhólyagosodott lábbal gyalogolni a semmi közepén úgy, hogy még legalább annyi van előtted, mint mögötted!

Kényelmes túrahátizsák 

Nem divathátizsák és nem is "iskolatáska"! A kimondottan erre a célra kialakított túrahátizsák nem izzad rád, védi a gerincedet, a derekadat, sok minden elfér benne - persze ez mérettől is függ -, hosszabb távon is kényelmes a cipelése. Mondjuk, ha a fél háztartást magaddal viszed, akkor semmi nem komfortos, de ha nem léped át az ésszerűség határát, nem akadályoz majd a haladásban. 

További tippeket Kálmán Szonja ad a Gyógyzóna oldalán. Mindenképpen olvasd el a javaslatait és vedd is komolyan, mert sokszor a fentiekhez hasonló apróságokon múlhat a siker!

Kellemes gyaloglást! :)