Az úrinő, aki luxus helyett a kalandokat választotta

„Kicsi, de erős a bors", tartja a mondás, és különösen igaz ez Freya Madeline Starkra, aki 146 centis magassága mellett egy igazán állhatatos nő volt. Felfedező, diplomata, író, akit egy alkalommal túszul is ejtettek.

Bár Freya nem a Trónok harcának egyik karaktere, az életútja sorozatba illő. Párizsban született 1893-ban, amikor önmagában nőnek lenni is egy a mainál sokkal korlátozottabb életet jelentett. De nem neki! Ő dacolt a korszellemmel, a Londoni Egyetemen perzsául és arabul tanult, majd egyszer csak úgy döntött, Bejrútba hajózik. A döntést tettek követték, jegyet vett egy áruszállító hajóra. Beleszeretett a Közel-Keletbe, bejárt jó pár arab országot, ismertséget szerzett. 

Freya Madeline StarkFotó / National Portrait Gallery London/National Portrait Gallery/National Portrait Gallery London

Bár csak 146 centiméter magas volt, nem könnyen ijedt meg. Úgy gondolta, „Egyedül ébredni egy idegen városban, az egyik legkellemesebb érzés a világon."

Büszke volt önmagára, az életmódjára, és arra is, hogy nemcsak okos, de ravasz is. Azt vallotta: 

A női lét legnagyobb és majdnem egyetlen jó oldala, hogy mindig hülyébbnek tettethetjük magunkat, mint amilyenek vagyunk, és senki sincs meglepve.

A II. világháborúban a brit kormánynak dolgozott, melynek során egy hónapig túsz is volt. A diplomata karrierjének egy csalás miatt lett vége.

Ha tudni szeretnéd, hol és miért ejtették túszul Miss Starkot, ezt a hihetetlenül vagány nőt, illetve, hogy milyen csalás miatt kellett feladnia a diplomatamunkát, akkor olvasd el az Unilife cikkét!