Három könnyű és finom őszi szendvicskrémrecept

Elhoztam neked az ősz legfinomabb és legkönnyebben elkészíthető szendvicskrémeit, melyeket garantáltan imádni fogsz. Készítheted tízóraira, uzsonnára vagy vacsorára, de akár hétvégi baráti összejövetelre, vendégváró falatoknak is. 

1. Avokádó krém

Az avokádó nemcsak finom, de nagyon egészséges is. Több mint húszféle vitamint tartalmaz, és jelentősen magas a káliumtartalma. Kitűnő rostforrás, telítetlen zsírokban és antioxidánsban gazdag. Bőrszépítő, segíti a fogyást és javítja a szív egészségét. 

Hozzávalók két fő részére:

- 2 darab érett avokádó
- 1 fej lilahagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- citromlé

Így készítsd el:

A félbevágott avokádó magját szedd ki, a belsejét kanalazd egy tálba, majd egy villa segítségével törd össze. A lilahagymát és a fokhagymát aprítsd fel és add hozzá a pépes krémhez. Ízesítsd sóval, borssal, és facsarj hozzá egy kevés citromlevet. Tedd a hűtőbe egy órára, hogy az ízek összeérjenek. Kend kenyérre és fogyaszd egészséggel! 

Isteni avokádókrémForrás: Gáll Franciska

 

2. Tojáskrém 

A tojás tele van fehérjével, D- és B-vitaminnal, valamint Omega-3 zsírsavakban is bővelkedik. Segíti a emésztést és az idegrendszer működését. 

Hozzávalók két fő részére:

- 4 darab tojás
- 0,5 fej vöröshagyma vagy lilahagyma
- 0,5 pohár tejföl vagy natúr joghurt
- 1 evőkanál mustár
- két evőkanál vaj
- só, bors ízlés szerint

Így készítsd el: 

A tojásokat főzd keményre, pucold meg és törd össze egy villa segítségével, majd a hagymát vágd apróra és add a tojáshoz, ahogy a tejfölt, a mustárt és a habosra kevert vajat is! Ízesítsd sóval, borssal,  tedd a hűtőbe egy órára, hogy az ízek összeérjenek, majd kend a kenyerekre, és zöldségekkel (paprika, paradicsom, retek) tálald! 

tojáskrémForrás: Shutterstock

3. Ínyenc szalámis melegszendvicskrém

Hozzávalók két fő részére:

- fél rúd friss szalámi
- 2 evőkanál tejföl
- 1 darab főtt tojás
- 2 evőkanál majonéz
- fél vöröshagyma
- 2 evőkanál reszelt sajt
- só, bors
- kevés citromlé

Így készítsd el:

A szalámit vágd apró darabokra és tedd egy aprító vagy turmixgépbe! Add hozzá a tejföld, a tojást, a majonézt, a hagymát, a reszelt sajtot és egy keveset a facsart citromból, majd turmixold krémesre a hozzávalókat, és ízesítsd egy kis sóval, borssal. Tedd a hűtőbe egy órára, hogy az ízek összeérjenek, majd kend a krémet a kenyerekre, és előmelegített sütőben 10-05 perc alatt süsd aranybarnára.

Forrás: Gáll Franciska

Jó étvágyat!