Menő sportot keresel? Mutatunk néhányat

Néhány éve még csak nem is hallottunk róluk, manapság pedig már szinte minden városban kipróbálható, sőt, rendszeresen gyakorloható, igazán trendi sportokat gyűjtöttünk össze nektek, hátha megjön a kedvetek egy kis mozgáshoz. 

Teqball, SUP, falmászás - utóbbinak már van némi múltja, de az első kettő még újnak számít a sportpalettán. 

A teqball egy kinti-benti sport, azaz bárhol játszható, ha van kéznél egy ívelt pingpongasztal, melyen rúghatod a bőrt, vagy legalábbis valami hasonlót. Kezezni nem ér, de a karjaidon kívül bármelyik testrészeddel illetheted a labdát. Egyszer-egyszer játszani elfogadható kiadásokkal jár, de ha rendszeresen szeretnéd űzni, mélyebben a zsebedbe kell nyúlnod. 

A stand up paddle, azaz SUP egy olyan vízisport, ahol egy szörfdeszkán állva, evezőkkel hajtod magad. Kell hozzá némi egyensúlyérzék és gyakorlás, de aki kipróbálja, szeretni fogja. Nem olcsó mulatság, ha saját felszerelést szeretnél. Nemrég Rákóczi Ferenc rádiós műsorvezető kertjéből elloptak két SUP-deszkát, amivel saját bevallása szerint 2-300 ezer forintos kára keletkezett. Ha hirtelen nincs ennyi pénzed, lehetőség van a deszkabérlésre is, szóval, ha csak kipróbálnád, ezt az opciót érdemes választanod.  

A sziklamászás kistestvére - és beltéri verziója -, a falmászás. Míg előbbi meglehetősen veszélyes, utóbbi télen-nyáron, meleg teremben, biztonságos körülmények között űzhető sport. De ettől még nem könnyű! A mászást egy műfalon kell végrehajtani, amelyben menettel ellátott lyukakba szerelt fogások vannak elhelyezve. A falmászásnak három szakágát lehet kipróbálni: nehézségit, gyorsaságit, illetve bouldert.

Ha tudni szeretnéd, mit takar ez a három fogalom, illetve részletesebben szeretnél olvasni az említett sportokról, megtudnád, hol, mikor és mennyiért próbálhatod ki azokat, akkor csekkold Kőrösi-Fehér Bence cikkét a Sportslife oldalán.