Színpompás energiabomba: fedezd fel az ízletes smoothie bowlokat!

Egy jól megkomponált smoothie tál esetében a külcsín és a belbecs is tízből tíz pontot érdemel: tarts velünk, ha kíváncsi vagy, miért érdemes fogyasztani ezt a sokoldalú finomságot!

Forrás: 123rf.com

Egy kis gyorstalpaló: smoothie bowl néven tiszteljük azt az ételt, melynek alapja egy sűrű, leginkább növényi alapanyagokból készült smoothie és az azt megkoronázó, egészséges feltétek. Leginkább délelőtt fogyasztják, de szerelmesei bizonyára akár egész nap elfalatozgatnák.

Amellett, hogy egyszerű és végtelenül instabarát finomság, a smoothie tál a lehető legegészségesebb formában teszi lehetővé a gyümölcsfogyasztást, hiszen a fruktóz és a glükóz felszívódási sebességét lassítják a többi összetevőben található rostok, zsírok és fehérjék, így a vércukorszint nem emelkedik meg túl hirtelen. Tehát egy ilyen komplex keverék tartósabb jóllakottságérzetet és kiegyensúlyozottabb energiaszintet eredményez, mintha csak egy darab gyümölcsöt majszoltál volna el reggelire.

Azt is te határozod meg, hogy pontosan mit tartalmazzon a kombináció, tehát attól sem kell tartanod, hogy feleslegesen mesterséges adalékanyagokkal terheled a szervezetedet.

Ha szeretnél csodaszép smoothie tálakat készíteni, de nem érzed magad elég kreatívnak, és úgy véled, van még mit tanulnod a táplálkozástudományról is, jó hírünk van: országszerte rendszeresen tartanak tanfolyamokat, workshopokat, melyek keretében elsajátíthatod az egészséges és esztétikus smoothie bowlok megalkotásának, és nem utolsó sorban fotózásának fortélyait.

Mi a Funky Forestnél Matók Zsuzsi és Fodor Mariann food stylistok, valamint Szabó Adrienn dietetikus segítségével fejlesztettük tökélyre a smoothiebowl-készítés művészetét, a gyönyörű és isteni finom végeredmény pedig magáért beszélt. 

Tekintsd meg galériánkat!

Forrás: Mudra László