Rekordok a sport világából

A sport nem csak azért szép, mert az adott pillanatban tud adni valamit, hanem akár évek, évtizedek múltán is úgy emlékezhet vissza az ember egy-egy sportolóra vagy történésre, mintha csak tegnap lett volna. Az alábbi összeállításban néhány, máig aktuális rekordról olvashatsz, amelyek lehet, hogy egy darabig még nem találnak megdöntőre.

A legfiatalabb futamgyőztes2016-ban egy alig 18 éves és 228 napos holland srác megnyerte a Forma 1-es spanyol nagydíjat. Max Verstappen 2016-ban debütált az F1 világában, és első évében futamgyőzelmet is tudott aratni.

Mi több, ezzel a mai napig ő a legfiatalabb pilóta, aki futamgyőzelemmel büszkélkedhet. A még most is csupán 23 esztendős pilóta azóta is a Red Bull istállót erősíti, és mostanra 16 további alkalommal álhatott fel a pódium legfelső fokára.

 

A legtöbb pont az NBA-benAz NBA-ben számos legendás játékost láthattunk már, és a mai sportolók között is rengeteg kiváló kosaras pattogtatja a labdát. Van azonban egy rekord, amit egyelőre senkinek sem sikerült megdöntenie, ez pedig az NBA történetében szerzett legtöbb pont.

Ez a szám 38,387, és Kareem Abdul-Jabbar nevéhez fűzödik. A 218 cm magas amerikai kosaras 1969 és 1989 között volt aktív, szóval kijelenthetjük, hogy sikerült maradandót alkotnia. 

 

Agüero gólrekordjaSergio Agüero idén nyáron tette át székhelyét Barcelonába, de előtte tíz éven át rúgta a bőrt a Manchester Cityben. És, ha már ott volt, akkor hagyott is némi emléket maga után. Nyert a Cityvel többek között öt bajnokságot, na meg megdöntötte Wayne Rooney korábbi rekordját.

Az argentin támadó utolsó bajnoki mérkőzésén a manchesteri csapatban két gólt szerzett, ezzel pedig összesen 184 góllal zárt a Manchester Cityben, egy góllal megjavítva Rooney korábbi mutatóját, amely az egy klubban szerzett legtöbb találatot jelenti a PL-ben.