Az ősz, és amit szeretünk benne

Az ősz az egyik legérdekesebb időszak. Az emberek maguk mögött hagyják a forró, nyári napokat, de közben már készülődnek az előttük álló, téli időszakra. De azért az ősznek is megvan a maga szépsége, sőt...

A hűvösebb éjszakákAmi az egyiknek szomorúság, az a másnak maga az öröm: ősszel búcsút mondhatunk a kánikulának. Ismét előkerülnek a takarók, és végre nem arra kelsz az éjszaka közepén, hogy még mindig 30 fok van, és szakad rólad a víz.

Újra jólesik a mozgásA nagy hőségben a szabadban sportolni, vagy akár csak kirándulni...nem mindenkinek jön be. Az ősszel azonban ez megváltozik, újra kocoghatsz, bicajozhatsz úgy, hogy csak annyira izzadsz, amennyire azt a mozgás indokolja, nem tesz rá még egy lapáttal a forróság. De még egy nagy séta is mennyivel jobban esik a friss levegőn! 

Elő a divatos ruhákkalMelegben mindenki igyekszik a lehető legszellősebben öltözni, nem úgy ősszel. A kevésbé változatos nyári ruhatár után jöhetnek az izgalmas őszi szettek. Ilyenkor előkerülhetnek a divatos felsők, egy-egy mutatós sál, de egy jó lábbelivel is fel lehet dobni a napi összeállítást.

Az ősz hangulataAz őszt sokan a legszebb évszaknak tartják. A sárguló, hulló falevelek - amelyeket ugyan később össze kell gereblyézni - igen hangulatos látványt nyújtanak.

A fotózás szerelmeseinek is kedves időszak ez, hiszen remek tájképeket lehet készíteni a kopaszodó fákról, vagy a különböző színekben pompázó levélszőnyegről. 

Egyre közeledik a Mikulás, na meg a karácsonyAz ősz beköszöntével, ahogy telnek-múlnak a napok akarva-akaratlanul is egyre többször eszébe jut az embernek, hogy hamarosan itt az év vége.

A gyerekek egyre izgatottabban várják a december elején érkező Mikulást, és sokan már ősszel elkezdenek készülődni a karácsonyi időszakra, ami nem is feltétlenül baj, hiszen ki ne szeretné felkészülten várni az ünnepeket?