Kreatív klíma: A támogató munkahelyi légkör 10 jellemzője - 2. rész

Ahhoz, hogy egy szervezet tagjai - akár munkahelyről, akár iskoláról beszélünk - új ötletekkel, megoldásokkal merjenek előállni, vagy, hogy egyáltalán legyenek újszerű javaslataik, támogató munkahelyi környezetre van szükségük. Kreatív klímára.

Az első részben a kreatív klíma 10 jellemzője közül ötről írtam: az első négy után ugrottam egy nagyot a nyolcadikra, hogy demonstráljam, nincs eredmény kockázatvállalás nélkül. Most viszatérek az eredeti sorrendhez, s már következik is a...

 DINAMIZMUS, ÉLÉNKSÉG 

Forrás: Rigel

Nem tudom, te hogy vagy vele, nekem a halálom, amikor emberek ülnek egymással szemben szótlanul, mindenki kopogtatja a billentyűzetet, és az egész nap egy összefügő monoton, dögunalmas favágás.

Amikor a közösségi médiában szembe jön egy hirdetés, "Téged várunk!" címmel, amit követ a monotóniatűrés és terhelhetőség, mint elvárás, a hideg kiráz, s azon gondolkodom, hogy tényleg van, aki ezekre a hívószavakra jelentkezik is az állásra??

Mennyivel jobb és termékenyebb a munka, ha vannak ingerek, élmények, amiből táplálkozhatsz, te és a kreativitásod is! Na meg, ha maga a munkakör is változatos, lehetőséged van több területen is kipróbálni magad.  

 JÁTÉKOSSÁG, HUMOR 

Forrás: Rigel

Biztos te is jártál már olyan hivatalban, bankban, ügyfélszolgálaton stb., ahol kiskosztümös, öltönyös emberek ülnek szigorú arcot vágva és tűrik a monotóniát, s az állóvizet legfeljebb az értetlen, vagy elégedetlen ügyfél balhéja kavarja fel. Próbáltál már ilyen helyen poénkodni, vagy csak kedvesen mosolyogva beszélgetni? Van, amikor betalál, de saját tapasztalat, hogy többnyire nem díjazzák. 

Pedig, ha sok ember dolgozik együtt, a humorérzék nagyon fontos: merevség helyett könnyedség, előre megtervezett lépések mellett spontaneitás, feszültség helyett nyugalom  

- ez mind-mind elérhető, ott, ahol viccelődésnek is van helye.

 VITA 

Forrás: Rigel

Nem veszekedés, hanem eszmecsere, vélemények, nézőpontok ütköztetése. Nem pozícióharc, hanem gondolatcsere, ami előre visz, eredményhez, megoldáshoz vezet. 

A vitakultúra azért nagyon fontos, mert ha a szervezet tagjai képesek a kulturált véleményütköztetésre, akkor lehetőségük van megismerni egymás gondolkodásmódját, ötleteit, és csatlakozhatnak társaik gondolatmenetéhez. Így több ötletből akár a probléma megoldása is megszülethet. 

A kockázatvállalásról az előző részben volt szó. Nem túl elegánsan, de magamat fogom idézni: nincs okom a bizonytalankodásra, ... vállalom a kockázatot, megragadom a kínálkozó új lehetőségeket, kész vagyok gyors és határozott döntéseket hozni és cselekszem.

 VAN IDŐ AZ ELMÉLYÜLÉSRE 

Forrás: Rigel

Gyárban soron dolgozni nem túl kreatív munka. Na, ott aztán szükség van a monotóniatűrésre, s inkább az idő a legfontosabb tényező a munkavégzésben, mint a remek ötletek. Bár egy motorgyárban dolgozó ismerősöm azt mondta, ez sem egészen igaz, lehet kreatívkodni ott is, és díjazzák is az újításokat. De az tény, hogy a legfontosabb, hogy mindig haladjon a sor. 

A kreatív klíma egyik fő jellemzője, hogy van idő elmélyülni a problémában,

a főnök nem áll a hátad mögött, hogy gyorsabban, gyorsabban tegnapra legyen kész! Nem hajt a tatár sem, senki nem rohan sehova, természetesen bizonyos határok között, de van idő a probléma feltérképezésére és a megoldás kidolgozására is. 

 KONFLIKTUS 

Forrás: Rigel

Az egytelen faktor, mely a kreatív szervezeti klímát is negatívan befolyásolja. Emberek vagyunk, s az ember már csak olyan, hogy nem jön ki mindenkivel, olykor-olykor pletykákat terjeszt, vagy éppen felül a szóbeszédnek, érzelmeket táplál a másik ember iránt, s ezek nem mindig pozitív érzések, így aztán a feszültség garantált. 

Mit lehet ellene tenni? Sokat nem, hiszen mindannyian mások vagyok.

Talán annyit, hogy elfogadod, hogy nem lehet mindenki a legjobb barátod, nem leszel mindenkinek szimpatikus, pláne nem szeret majd mindenki. Lesz, akinek a stílusod, a személyiséged idegen lesz, sőt, zavaró. Amit te szeretetnek élsz meg, a másikat megijeszti, mert te úgy érzed, törődsz vele, ő viszont azt érzi, hogy zaklatod. 

A békés együttélés a kulcs, de a konfliktushelyzeteket elkerülni nem tudod. És nem is kell. A bajt keresni ugyan nem ér, de tűrni muszáj.