Mit jelentenek az álmaink?

ÁLOM | Az álomfejtők már évezredek óta foglalkoznak azzal, milyen mélyebb értelme van egyik vagy másik álmunknak. A magyarázatok eltérőek, ahogy az is, hogy hiszünk-e nekik avagy sem.

A tudósok szerint egy éjszaka nagyjából 3-6 álmunk van, melyeknek a túlnyomó többségét azon nyomban el is felejtjük. De melyek a leggyakoribb látomásaink alvás közben?

Forrás: Unsplash

 

Ha álmodban zuhansz, akkor az azt jelenti, hogy valami nincs rendjén az életedben. Ez azt sugallhatja, hogy érdemes átgondolnod nemrégiben meghozott döntéseidet vagy éppen azt, hogy az életednek új irányt kellene vennie. A zuhanás a félelem jele is lehet.

Meztelenül csatangolsz az álmaidban? Ne aggódj, ez egyáltalán nem szokatlan. Leginkább arra utalhat, hogy tartasz attól, hogy a való életben levetkőzd a gátlásaidat vagy felvállald a tökéletlenségedet.

Te is riadtál már föl úgy éjszaka, hogy ki kellett szaladnod a fürdőszoba tükréhez, hogy megnézd, megvan-e minden féltve őrzött fogad? Ha arról álmodsz, hogy elveszíted a fogaidat, akkor minden bizonnyal nem vagy elégedett a megjelenéseddel.

Ha álmodban üldöznek, annak több különböző jelentése is lehet. Egyrészt lehet, hogy az eltitkolt félelmeid elől menekülsz, másrész lehet, hogy valamiféle gyerekkori trauma kísért még mindig téged, és ez köszön vissza álomképek formájában.

Repülni is szoktunk alvás közben. Ez vagy azt jelenti, hogy nagyon szabad és független vagy, de az sem kizárt, hogy arra utal, hogy éppenséggel szeretnél kiszakadni a való élet láncai közül.