Megható! Innen ered Harry és Meghan újszülött gyermekének neve, és ezért nem szólítják már így a királynőt

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, Harry herceg és Meghan Markle szeme fénye, aki 2021. június 4-én jött világra, különleges és nagyon kedves első keresztnevet kapott. Már köztudott, hogy a szülők ezzel a névvel a kislány apai nagyanyja, II. Erzsébet királynő előtt tisztelegnek. De miért kezdték így szólítani az uralkodót, és hogyhogy nem hívja így többé senki?

II. Erzsébet egyenruhában (balra), és édesanyjával, Erzsébet anyakirálynével, valamint húgával, Margittal (jobbra)Forrás: Northfoto

II. Erzsébet egészen pöttöm gyermekként még nem igazán tudta rendesen kiejteni a saját nevét, az Elizabethet, így a családtagok Lilibetnek kezdték szólítani. Még uralkodása kezdetén is így írta alá személyes leveleit, később pedig férje, a néhai Fülöp herceg is eképp becézte.

Miután a herceg idén áprilisban elhunyt, a temetésen Erzsébet egy levelet hagyott az urnánál, melyet Lilibetként szignált. A királyi udvarhoz közel álló szakértők szerint rajta kívül már senki nem szólította így a királynőt, tehát ideje volt új életet lehelni a becenévbe, és továbbvinni azt egy új családtag által. Harry és Meghan névválasztása így nemcsak Erzsébetnek, hanem Diana hercegnének, Harry tragikusan fiatalon elhunyt édesanyjának is megható emléket állított.