Semmitmondó üres szövegek

Merj kitűnni fedezd fel magadban, képes vagy rá... Tele vagyunk önfelszólító mondatokkal. Feleslegesen. Sokszor azért nem kezdünk bele valamibe, mert szentül meg vagyunk győződve arról, hogy úgy sem fog sikerülni.

Többféle öngól is létezik az antimotivációra, ilyen a naplementés tájra szerkesztett Coelho idézetek olvasása és lájkolása, vagy a naplementés tájra szerkesztett Coelho idézetek készítése és megosztása.

Photo by monkeyoutside on Unsplash

Annyira jól működik minden elméletben és képzeletben, hogy inkább bele sem kezdünk azok megvalósításába, nehogy a csúnya valóság tönkre tegye azt. Cserébe így félte őrzött vágyaink sosem valósulnak meg.

A lélekemelő gondolatok nem feltétlenül károsak, csak üresen nem vezetnek sehova. Elmerengünk, milyen szép mondat. Ha elemeznénk azonban csak szavak jól megszerkesztett egymásutánisága lenne. Viszont elviszik a figyelmünket, nem erőt vagy célokat adnak, inkább csak egy nagy kövér hümmöt.

Van az a jól megrágott csont, hogy jobban fogod bánni, ha meg sem próbálod. És tényleg...

Photo by Chase Clark on Unsplash

Számomra ez az érzés az egyetemi ZH szerencsecsillagát hozza vissza, amikor a legrosszabb döntés az üresen hagyott válasz-vonalak voltak. Nyilván a balga megoldás ugyanakkora karó, mint a semmi, de ha minden erővel megpróbáljuk azokat az emlék cseppeket kis fiolába gyűjteni, még beindulhat a merengő és vele együtt az emlékezet.

Nem kell más üres betűit megtölteni a saját félelmeinkkel. Elég felfedezni magunkban azt, akire gondoltunk a naplementés tájat nézegetve.