Az vagy, amit megeszel: így támogatják a zöldségek és a gyümölcsök egyes szerveidet

Az ősi bölcsesség nem csupán tündérmesés túlzás! Bár az egészséges, sok növényi alapanyagot tartalmazó étrend holisztikusan segít csúcsra járatni a szervezetedet, a szakértők megfigyelték, hogy bizonyos gyümölcsök és zöldségek alakja kísértetiesen hasonlít azokra a szervekre vagy testrészekre, amelyek működését támogatják.

Dió - Agy

A dióbél az emberi agy kiköpött mása. Tele van az agyműködést serkentő omega-3 zsírsavakkal, jótékony tápanyagai pedig képesek áthatolni a vér-agy gáton, támogatva ezt a szervet különböző ingerületátvivő anyagok termelésében.

Szőlő - Tüdő

A szőlőfürtök és a tüdő hörgői közötti optikai hasonlóság rendkívül szembetűnő. A friss gyümölcs fogyasztása, kiváltképp a szőlőmagban található proantocianidin segíthet enyhíteni az allergiás reakciók következtében jelentkező légúti panaszokat.

Gomba - Fülek

Vágj félbe egy gombafejet! Nem úgy fest, mintha letörted volna egy nomád civilizációban készült, stilizált emberi szobor fülét? Talán kicsit emlékeztet rá. Mivel a gomba rengeteg D-vitamint tartalmaz, a hallócsontok egészségére is pozitívan hat, támogatva a hallást.

Gyömbér - Gyomor

Évezredek óta használják ezt a gyökeret emésztési problémák esetén. A benne rejtőző gingerol nevű vegyületnek köszönheti émelygésgátló hatását, illetve az emésztési folyamatokat is segíti a bélmozgás stimulálása által.

Paradicsom - Szív

Egy fél paradicsomban is észrevehetőek a szívéhez hasonló kamrák. Ez a zöldség - vagyis tudományos szemszögből vizsgálva gyümölcs - gazdag likopinban, mely csökkenti a szív- és a rákos betegségek kialakulásának esélyét.

Narancs - Női mellek

Akár egészben, akár félbevágva szemléljük, ez a citrusféle úgy fest, akár két szép női mell. A narancsban, a grapefruitban és társaikban található anyagok segítenek az emlők nyirokkeringésében, így megelőzhetik a kóros sejtburjánzást, ezáltal védenek a mellrák kialakulásától.

Sárgarépa - Szemek

Nem csak azért szajkózta anyukád állandóan, hogy edd meg a répát is, hogy ne menjen kárba a leveszöldség! A benne lévő rengeteg vitamin és ásványi anyag mellett tobzódik béta-karotinban, ami támogatja a szemek egészségét.