Kristályok ereje: így használd a Föld jótékony kincseit!

A szemnek is kedves ásványok gyógyhatásait illetően megoszlanak a vélemények. Vannak, akik csupán a placebohatásnak tulajdonítják az általuk elért eredményeket, míg mások szentül hiszik, hogy a kristályok és drágakövek különleges képességekkel bírnak.

Őseink minden bizonnyal a második csoportot erősítették, hiszen rengeteg történelmi emlék bizonyítja, hogy a régi korok embere rendszeresen alkalmazta az ásványkincseket a mindennapi életminőség javítása végett.

Forrás: Thinkstock

A sumérok csodatévő elixírjeik elkészítéséhez használták őket, az ókori egyiptomiak pedig amulettekkel és más ékszerekkel védték egészségüket és testi épségüket. Az elhunytak mellé gyakran temettek lazuritból (vagy lapis lazuliból) készült szkarabeuszt, hogy az megvédje őt a túlvilágon.

Az ókori görögök úgy hitték, hogy az áttetsző kristályok vízből vannak, mely olyan alacsony hőmérsékleten fagyott meg, hogy örökre szilárd maradt. Gyakorta alkalmaztak például ametisztmedálokat másnaposság elűzésére, vagy az alkohol hatásainak semlegesítésére.

A modern kristálygyógyítás angolszász, indiai és indián gyökerekhez nyúlik vissza. Ezekből a kultúrákból származnak azok az ismeretek, melyeket a természetgyógyászok felhasználnak az ásványokkal való gyógyítás során. Minden kőnek megvan a maga szerepe és szimbolikája, összegyűjtöttük neked a legnépszerűbbeket.

Forrás: Thinkstock

Hegyikristály

Segít a koncentrálásban és a tanulásban, valamint serkenti az immunrendszer működését. Amolyan mindenható kőként tekintenek rá, szinte mindegyik egészségügyi problémán képes javítani valamicskét.

Forrás: Shutterstock

Rózsakvarc

Ő a szerelem- és szeretetkristály egy személyben: támogatja a bizalom és a harmónia fenntartását. Emellett nyugtató, vigasztaló és önértékelést javító hatásairól is ismert.

Forrás: Rudy and Peter Skitterians/Pixabay

Ametiszt

Ez a jellegzetes lila ásvány segít megszabadulni az álmatlanságtól, a negatív gondolatoktól, és előmozdítja a spirituális, bölcs gondolatok áramlását. Vértisztító, hormonszabályozó, fájdalom- és stresszcsökkentő hatást is tulajdonítanak neki.

Forrás: bastien rebattel/Pixabay

Ónix

Ez a kvarcféle erőt, állóképességet és önbizalmat ad, valamint segít jó döntéseket hozni, illetve megtartani az önuralmat.

Forrás: Shutterstock

Tigrisszem

Szerencsét hoz, védelmez, megelőzi a hangulatingadozásokat, illetve segít tisztábban látni saját igényeidet és másokéit is. A szem, a torok, a szaporítószervek és a csontok problémái esetén is jó szolgálatot tehet.

Forrás: --

Holdkő

Új kezdetekre ideális kő, amely támogatja a lelki fejlődést, az intuíciót, a kreativitást és a belső erőt. Emésztési gondokra, bőr-, haj-, szem- és belső szervi problémákra, valamint a női bajokra is kiváló elixír lehet.

Forrás: Pixabay

Türkiz

Depresszió és kimerültség esetén tökéletes társ, segíthet önmagad és mások megismerésében, valamint előmozdítja a romantikus kapcsolatok kialakulását. Fertőzések, gyulladások, kiváltképp tüdő- és emésztőrendszeri bajok során jót tehet a használata.

Forrás: Thinkstock

Karneol

A vitalitás és a motiváció ásványa, pozitív útra terel, illetve növeli a nemi vágyat, hangsúlyozza a szexuális kisugárzást. Serkenti a keringést, ezért idegi-ízületi, felszívódási és veseproblémákkal küzdőknek ideális választás.

Forrás: Graciela Zerpa/Pixabay

Lapis lazuli

Megvéd a negatív energiáktól, a lehúzós emberektől, támogatja az önkifejezést, a kreativitást és a pozitív kapcsolatok kialakítását, fenntartását. Hűsít, nyugtat, elűzi az álmatlanságot, illetve elősegíti a pajzsmirigy működését, továbbá védi a torkot és a hangszálakat.

Forrás: Wikipédia

Jáde

Ha nyugalomra és elmélyülésre van szükséged, válaszd a jádekövet! Békehozó funkcióján kívül segíthet a kreativitás fellobbantásában, illetve jelentőségteljes, akár prediktív álmokat varázsolhat elmédbe. Támogatja a kiválasztást, a vese és a mellékvese működését, valamint sejtszinten regenerálja a szervezetet.