Füllentésből hazugság, hazugságból függőség

Mindenki kamuzott már élete során. Ám érdemes résen lenni a kegyes hazugságok terén is, mert könnyen belesétálhatunk a csapdájába, ahonnan aztán kiszabadulni sokkal nehezebb lesz.

Mániákus hazudozóba szerettem bele.

Évekkel ezelőtt regisztráltam az egyik társkereső oldalra. Nagyon jó kis randijaim voltak, amiket mindig nagyon élveztem utána jól kibeszélni a barátnőimmel.

Bevallom, nem volt részem negatív élményekben. Hogy a szerencsének köszönhettem vagy annak, hogy mielőtt a találkozásra került volna sor, próbáltam minél jobban kiismerni az illetőt, nem tudom. Nem gondolkodtam komoly társkeresésben, de Murphy törvénye működött: amit nem szeretnél, azt vonzod be.

Rövid időn belül megismerkedtem két fantasztikus pasival. Az egyik nagyon korrekt, jóképű és őszinte volt, tiszta lapokkal játszott. A másik nagyon jó megjelenésű, nagy dumás, de már az első randin levágtam, hogy a fele sem igaz annak, amit mond.

Nem vagyok büszke arra, amit tettem, de akkor úgy gondoltam, hogy kiélem a randizós korszakom, aztán majd úgyis szépen lekopnak a fiúk, hiszen én csak szórakozni szeretnék.

Ebből kiindulva mindkét fiúval találkozgattam, míg egyszer csak azon kaptam magam, hogy hoppá, egyre jobban kötődnek hozzám. Bevallom, bennem is elindultak az érzelmek, s ez lelkileg nagyon megterhelő volt. Besétáltam a saját csapdámba.

A lelkiismeretemmel egyre nehezebb volt szembenézni. Eljött a döntés pillanata. Nem egy átsírt éjszakám volt, a saját hülyeségem miatt. A becsületes fiú kezét elengedtem. Gondolom, te sem lepődsz meg a döntésemen, mert valamiért mindig az a vonzó, ami elérhetetlen és kiszámíthatatlan.

 

"Innentől kezdve én csak őt láttam, ő pedig engem... és az összes többi szép lányt."Forrás: Getty Images/skynesher/Skynesher

Maradt a nagydumás, s a vele járó kihívások. Innentől kezdve én csak őt láttam, ő pedig engem... és az összes többi szép lányt. Hazugság, hazugságot követett, közben az arcomba mosolygott és a tenyerén hordozott. Tudtam, hogy nem szándékosan akar bántani, csak egyszerűen nem tudja levetkőzni a hazug énjét. Mágnesként vonzotta a lányokat, mindig a társaság középpontjában kellett lennie, és sok időt töltött a haverokkal.

Photo by Yoann Boyer on Unsplash

Éreztem, hogy nagyon szeret, és nem szándékosan teszi, amit tesz, de ez tarthatatlan állapot volt. Egy éven át mindent megtettem, hogy segítsek neki, de belefáradtam. Közöltem vele, hogy bármennyire is szeretem nem bírom tovább és eljött az idő, hogy a saját boldogságomra is fókuszáljak. 

Ekkor kétségbeesetten megnyílt előttem, boncolgatni kezdtük a hazugságainak okait, de a megoldáshoz kevesek voltunk. Sokat beszélgettünk, tisztában voltunk vele, hogy ha ez így folytatódik, a szerelmünk véget ér.  

A vagány álcákkal felvértezett fiú zokogva osztotta meg féltett kis titkát, amit addig soha senkinek nem mert elmesélni. Előkelő családból származott, ezért gyerekkorában nagyon sok elvárásnak kellett megfelelnie. Tele volt komplexusokkal, és csak folyamatos hazudozással, önbecsapással tudta a „minden rendben" látszatot fenntartani. Az évek során olyan szintre fejlesztette a hazug énjét, hogy már szinte fel sem tűnt neki, hogy nem mond igazat.

Utolsó esélyt adva a kapcsolatunknak felajánlottam, hogy elkísérem egy szakemberhez. Életem legbátrabb és legjobb döntése volt. Attól a naptól kezdve az ŐSZINTESÉG egyre nagyobb és nagyobb értékké vált az életében.  

 

Photo by Ryan Franco on Unsplash

Hogy meddig tart a szerelmünk, nem tudom. Remélem, örökre! Bármennyire is nehéz volt, megérte végigjárni az utat, mert én rengeteget fejlődtem mellette, ő pedig az álcáját levetkőzve újra megtalálta önmagát, akit isten tudja, mikor veszített el.

 

Véletlen találkozások nincsenek, sem lehetetlenek, csak tehetetlenek!  

 

                                                                                                                                                      SZV