Hogy mondom angolul? Szlengszótár kezdőknek és haladóknak - Tanulás, karrier, motiváció

Az édes életnek is megvannak a maga jól bejáratott szlengszavai, mi most a legnépszerűbbeket gyűjtöttük össze nektek.

Bad bitch

Vagány, független, igényes és határozott nő, aki eléri a céljait, és tudja, mit akar. "Rihanna is a real bad bitch!"("Rihanna egy igazi vagány csajszi!")

Baller

Olyasvalaki, aki megcsinálta a szerencséjét, nagy lábon él, gazdag, szeret szórakozni, élvezni az életet."He's a mad baller. He just sold $1m of stock / bought a Ferrari /scored backstage access / flew first class / rode a limo full of supermodels, etc." ("Nagyon komoly arc! Épp most adott el egymillányi részvényt / vett egy Ferrarit / jutott be a backstage-be / repült első osztályon / limózott szupermodellekkel, stb.")

Dough / doe

Más néven pénz. Gyakori szlengszinonimái a bread (szó szerinti fordításban kenyér) és a cheese (szó szerint sajt). "If you wanna live like a king, you gotta make some doe, bro!" ("Ha királyként akarsz élni, sokat kell keresned, tesó!")

Flex

Büszkélkedni valamivel. "My biggest flex is that I don't ever give up, no matter what."("A legnagyobb flexem az, hogy bármi is történjék, soha nem adom fel.")

Goals

Melléknévként használják a legjobb dolgok leírására. "This is couple goals!" ("Na, ilyen egy álomkapcsolat!")

G.O.A.T.

A Greatest Of All Time rövidítése, jelentése: minden idők legnagyobbika. "Michael Jordan is the G.O.A.T.!" ("Michael Jordan a legnagyobb!")

Grind

Kemény munka. "People want the money but most of them don't want the grind." ("A pénz kell az embereknek, de keményen megdolgozni legtöbben már nem akarnak érte.")

Hot girl shit

Megan Thee Stallion rapper által népszerűvé tett kifejezés. Olyan állapotot takar, mely során a nő magabiztosan, lazán, szépségének és értékes belső adottságainak tudatában tölti idejét vagy végez egy bizonyos tevékenységet. "Can't make it tonight, I'm doin' hot girl shit!" ("Ma este nem érek rá, dögös csajos dolgokat tolok.")

On fleek

Valami tökéletes, hibátlan, vagy valakinek igaza van. "Jennifer Lawrence's outfit was totally on fleek!" ("Jennifer Lawrence outfitje nagyon adta!")