Kinek van igaza? - Párkapcsolati viták

"Ne tedd oda! Oda se! Most miért csinálod ezt? De akkor mi bajod van? Semmi!"
Fontos a vita egy kapcsolatban? Nézzük meg, kinek van igaza!

Észrevettem, hogy egy párkapcsolat létezését sok esetben maga a konfliktushelyzet jelenti. Nem tudom pontosan, minek köszönhető ez (persze lehetne mondani, hogy a média, a jóléti társadalom unalma, vagy bármilyen külső körülmény). Úgy tűnik, ez mégis inkább belülről fakadó probléma.

Vegyünk sorra néhány kapcsolatgyilkos tényezőt.

 

ELVÁRÁSOK

Az elvárásokkal csak a saját dolgunkat nehezítjük. Ha az egyik fél esetleg nem felel meg minden apró elképzelésnek, a másik majd meg akarja változtatni őt, és az hiába töri magát, úgysem lesz jó. Jönnek a sérelmek, hisztik és a végeláthatatlan veszekedések.

Sokat segíthet, ha a hibák keresése helyett inkább a másik erényeire összpontosítunk, hiszen valamiért beleszerettünk!

 

MÚLT

A múlt felhánytorgatása rém idegesítő dolog. Különösen, ha olyan eseményekről van szó, amikor a felek még nem is ismerték egymást. Féltékenykedés az exekre, múltbéli eseményekre, de még tárgyakra is, egyszerűen nevetséges. Annyira gyakran hallok ilyen esetekről, hogy valószínűleg ez most valami divat lehet. Nem érdemes követni, ugyanis senki nem lesz boldogabb tőle.

 

Copyright: Sergey Nivens/123RF

VERSENY

Kinek van igaza? Tulajdonképpen annak, aki örül, ha a másik boldog vele, és hajlandó megadni neki a győzelmet jelentő utolsó szót, ha éppen az kell. Nyilván nem jó, ha hülyének néznek, azt nem is szabad hagyni, de nélkülözhetetlen az "okos enged" hozzáállás, ha fontosnak tartjuk a békés életet.

Egy párkapcsolat sok energiát és időt vesz igénybe, ami alapvetően nagyon jó, azonban rossz is lehet, ha folyton falakba ütközünk (talán a saját falainkba).

Az, ha végre találunk valakit magunk mellé, csodálatos dolog. Értékeljük és ne szabotáljuk a másikat (amíg nem tesz kárt másban vagy önmagában)! Hadd egyen szénhidrátot és hadd tegye vissza úgy a gurigát, ahogy akarja!