Viva la vita

Ott ültök egymással szemben. Egész nap. Minden nap. Reggel nyolctól napestig. Ennyire reménytelen a feszültségmentes közös munka?

Én megértem. Egyszerűen van az úgy, hogy nem működik a kémia. Nem csak párkapcsolatban, bármilyen emberi viszonyban. Ilyen mérgező légkörben azonban nem lehet élni. Mindkettőtök megélhetése múlik azon, hogy együtt milyen munkát végeztek. Egymásra utalva, függve egymástól. Te nem tudsz váltani, ő meg nem akar.

Ráadásul főleg puffogtok, ő jobbra te ballra, egymás háta mögé. Toljátok odébb a monitort, és mondjátok egymás szemébe! Vágjátok a földhöz az uzsidobzot vagy tépkedjetek post-it tömböt, bánom is én, de történjen már valami!

Tima Miroshnichenko fotója a Pexels oldaláról


Vele nem lehet beszélni? De azt mondod, rajtad kívül mindenki mással kedves, legalábbis így érzed. Már kérdezted mi a baja, és azt mondta, semmi? Ez ismerős, nem? Miattad is verte már a fejét a falba eme nemes szó után néhány férfi. Akkor az volt a te dackorszakod, egy kis csakazértis.

 

Féltékeny? Mire? Mondta? Csak tippelgetsz. Muszáj lesz kezdeményezned! Állj fel, menj oda mellé, és mondd meg neki, hogy ez így nem mehet tovább, szerinted ez neki sem jó.  

Miért pont te? Mert én veled beszélek, és ez az én tanácsom, neki majd más mondja meg, vagy nem. Ez már megint csak kifogás, a lényegen nem változtat, minden marad a régiben, és én mondhatom el neked ugyanezt más szavakkal a jövő héten újra.

"Állj fel, menj oda mellé, és mondd meg neki, hogy ez így nem mehet tovább, szerinted ez neki sem jó."Forrás: © Artur Szczybylo/Artur Szczybylo


Nem tetszik ez a végtelen spirál, csak egy lefolyóba vezet, és akár az örvény, minél mélyebbre kerülsz, annál nagyobb lesz a sodrás. Ússz ki oldalra, rázd meg magad, kérdezz, figyelj, és ha kell, vitára fel!