Érdemes várni a szerelemre, vagy jobb, ha a kezünkbe vesszük az irányítást?

Egy párkapcsolat eredetileg arról szól, hogy két ember szereti egymást, együtt akarnak átélnit mindent, közösen fejlődni, megosztva egymással életük minden pillanatát. Ehhez viszont elkerülhetetlen a jó választás. De lehet, hogy a jó választás egyelőre éppen a magány?

Lehet, hogy a jó választás egyelőre éppen a magány.Renan Brun képe a Pixabay -en.

Miért igyekszünk annyira, hogy jól sikerüljön egy randi, ha közben minden napra jut egy másik? Fontos egyáltalán párkapcsolatban élni bármi áron? Vegyük sorra, milyen tényezők helyeznek ránk nyomást a hétköznapokban!

CSALÁD

A család hozzáállása sokat lazult az évszázadok során. (Tekintve, hogy korábban a két félnek vajmi kevés beleszólása volt még a saját házasságába is.)
Érthető, ha a rokonaink és barátaink aggódnak a boldogságunkért, hiszen ők is örülnének, ha életünket érzelmi biztonságban töltenénk. A legjobb mégiscsak az, ha a kedves érdeklődés nem csap át nyomasztásba!

 

A legjobb mégiscsak az, ha a kedves érdeklődés nem csap át nyomasztásba!Copyright: Viacheslav Iakobchuk

INTERNET

Most már szinte lehetetlen anélkül megnyitni egy internetes oldalt, videót, vagy filmet, hogy ne találkozzunk valamilyen társkereső alkalmazás hirdetésével. Ez régen sem volt másként. Annak idején a nyomtatott sajtó oldalain hirdették magukat a házasodni kívánó felek:

 FELLÁNGOLÁS

Nagyon izgalmas, nagyon érdekes, de nem árt észnél lenni! Néhány pillanat felborzolhatja érzékeinket, de ha az ismerkedési szakasz kimarad, fennáll a veszélye, hogy éles helyzetben derül ki a fejünkben alkotott képről, hogy az csak egy idealizált személyt ábrázolt és ez rengeteg csalódáshoz és veszekedéshez vezethet.

 

Katerina Holmes fotója a Pexels oldaláról

TÜRELMETLENSÉG

Egyre több olyan párról hallok, akik nem kompromisszumokat kötnek a szerelemért, hanem inkább megalkusznak a párkapcsolatért. "Csak legyen már valaki!" A társfüggőség egyik félnek sem jó (még akkor sem, ha mindketten azok). Nem szerencsés elvárásokkal indulni egy kapcsolatban, de az sem jó, ha mindenről lemondunk csak mert szembe jött valaki, aki hajlandó velünk lenni.

Először is ismerkedjünk meg önmagunkkal! Tanulmányozzuk szokásainkat és teljes őszinteséggel válaszoljuk meg a kérdést: Mi szívesen lennénk saját magunk partnere egy párkapcsolatban? Ha a válasz igen, valószínűleg más is így lesz ezzel és már nem kell sokáig várni!