Egész életedben rosszul csináltad! Ezért ne igyál kávét rögtön ébredés után

Vészesen közeledik a vizsgaidőszak, ez pedig a legtöbb egyetemista életében általában egy dolgot jelent: fel kell tölteni az otthoni kávékészleteket! Sokan viszont nincsenek tisztában azzal, hogy az ébredés utáni kávézás többet árt az egészségünknek, mint használ.

Neked is biztosan ismerős a szituáció, amikor egy végigtanult éjszaka után, csupán néhány óra alvással a hátad mögött, zombimódon vánszorogsz ki a konyhába egy életmentő csésze kávéért. A reggeli rutinod ezen része viszont biztosan meg fog változni, miután elolvastad ezt a cikket.

Forrás: Shutterstock

Éhgyomorra kávé? Még mit nem!

Éhgyomorra kávét inni rendkívül káros lehet az emberi szervezet számára. A koffein rengeteg folyadékot von el testünkből, ez pedig könnyen dehidratáltsághoz és kiszáradáshoz vezethet. Többek között ez az oka annak is, hogy a kávézókban általában egy kis pohár víz jár a presszókávé mellé.

Éppen ezért fontos, hogy a kávénk előtt reggelizzünk egy nagyot. Ami viszont ennél is lényegesebb, az a megfelelő folyadékpótlás, lehetőleg egy jó nagy pohár víz formájában.

Ez mind nem tűnik annyira ijesztőnek, de mi történik, ha hosszú távon folytatod ezt az egészségtelen szokást? Megtudod az UniLife cikkéből.