Pozitív gondolkodás, a luxus, amit megengedhetsz magadnak

Sokszor úgy érzed, mindegy mit csinálsz, veled semmi jó nem történik? Biztos vagy ebben, vagy csak természetesnek veszed a sok jót, ami körülvesz?

Gondolom, te is ismersz embereket, akik hálásak lehetnének azért, amijük van, de csak azzal foglalkoznak, mijük nincs, mi hiányzik. A pohár ezeknél az embereknél félig üres, ők az örök elégedetlenek. Ha holnap teljesülne minden vágyuk, holnapután újabb okot találnának a kesergésre. 

Velem is előfordul, hogy többre vágyom. Szeretek álmodozni, nagyon is. Elképzelem a vékonyabb és okosabb önmagam, a medencénk mellett, egy gondtalanabb életben. Néha azt játszom az anyukámmal, hogy megnyertük az ötös lottót. Egymást túllicitálva soroljuk hova utaznánk, melyik tengerparton vennénk házat, hogy az összes kóbor kutyát befogadnánk és segítenénk a rászoruló gyerekeken.

Forrás: Thinkstock

Feltöltődünk, viccelődünk, öt percig sose fogy el a pénzünk. Majd visszatérünk a valóságba, és megállapítjuk, nem is olyan rossz az életünk.

 

Bizony hálásak lehetünk az egészségünkért, a barátainkért, a családunkért, az összetartásunkért, és azért amilyen emberek vagyunk. Nem adnánk ezt az egészet oda egyetlen tengerparti házért sem.  

Ha rád is jellemző, hogy többször vannak negatív gondolataid, állandóan elégedetlen vagy, akkor kérlek, állj meg és vess számot! Biztosan annyira rossz a helyzet, ahogy látod? Ha rájössz, hogy a problémák, amin rágódsz igazán nem is léteznek, meg fogsz könnyebbülni.

 

Ha valós problémáid vannak, akkor eljött az idő, hogy cselekedj! Gondold végig, milyen lépéseket kellene tenned ahhoz, hogy felszámold a napjaidat nehezítő terheket.  

Segít-e, ha pozitívan gondolkodsz? Saját tapasztalat, hogy nagyon is sokat! Erőt merítesz és célokat fogsz látni magad előtt.

 

Ne feledd, nem vagy egyedül! A családodra és a barátaidra mindig számíthatsz. multi